picture of Totteridge Place

Totteridge Place

Softroom’s largest London residential project consists of twenty-four terraced houses and one hundred apartments over four blocks. It is founded on the creation of high quality architecture using natural materials in a clearly defined landscape setting.

Together with Co-Lab Architects as design manager, the 11,000m2 re-development brings much needed housing, including family homes, to the local area alongside significant environmental benefits. The inherited project was turned around in three months, receiving planning consent and commendation for being a high quality submission with a design that surpasses other approved developments in the area.

Reinstating an otherwise fragmented streetscape, the mainly brick development adopts a contemporary vernacular design language responding to the character of the wider borough to create a link between buildings along the High Road and to the adjacent private houses.

The site which adjoins the Grade II listed St John the Apostle Church is approximately one hectare and through this project, changes use from a vast warehouse store and car park to residential units with a central green shared-surface area.